Krémová květáková polévka

Květákovou polévku si jistě pamatuje skoro každý z dětství, ale zkuste připravit naši vylepšenou variantu. Tato hustá a vydatná krémová polévka vás příjemně zahřeje...
Ingredience aneb co potřebujete
1 květák
40 g másla
40 g hladké mouky
1,5 litru zeleninového vývaru
250 ml mléka
muškátový oříšek
Podravka
sůl
petrželová nať
Postup vaření podle receptu
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme mouku do zlatova. Následně jíšku zalijeme vývarem.
Květák dobře umyjeme a rozdělíme na menší kousky. Tyto kousky poté vložíme do polévky a vaříme, dokud nezměknou.
Následně do směsi vlijeme mléko, podle potřeby přidáme Podravku, sůl a špetku muškátového oříšku. Všechny ingredience společně krátce povaříme.
Při servírování přidáme na talíř čerstvou petrželku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krémová květáková polévka
Krémová květáková polévka je lahodný a zdravý pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Hlavní složkou je květák, bohatý na vitamíny a minerály, který dodává polévce jemnou texturu. Její příprava je jednoduchá – květák se vaří s cibulí, česnekem a zeleninovým vývarem, poté se vše rozmixuje do hladka. Před podáváním můžete polévku dochutit smetanou a posypat opraženými semínky nebo bylinkami. Tato polévka je ideální jako lehký oběd nebo večeře a skvěle zahřeje v chladných dnech.