Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 4

Kedlubna se vyznačuje velmi delikátní chutí, její konzumace je pro naše zdraví prospěšná a je také nízkokalorická. Chcete se dozvědět, co z ní lze uvařit? Tak…

Ingredience aneb co potřebujete

3 kedlubny (dle velikosti)
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
kmín mletý
mletý černý pepř
3 brambory
Zavářka
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
sůl

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mouku a krátce ji opečeme. Poté zalijeme vodou a necháme vařit.

Na širšie rezance pridáme nastrúhaný kaleráb a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme, kým nezmäknú.

Zložky na závarku rozmixujeme na cesto, ktoré nalievame cez vidlicu do vriacej polievky a varíme 2 minúty.

Přidáme do hotové polévky nasekanou petrželku na dochucení.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka je lahodné a osvěžující jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a zdravými ingrediencemi. Hlavní složkou je kedluben, což je křehká zelenina s nízkým obsahem kalorií, bohatá na vitamíny a minerály. Polévka se obvykle připravuje z cibule, brambor a zeleninového vývaru, přičemž se kedluben vaří do měkka. Může být podávána s bylinkami, jako je petržel nebo pažitka, a s kapkou smetany pro zvýraznění chuti. Je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy hledáte něco teplého a zdravého.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, rychlé, běžný den, slané, levné, česká, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, do 50 korun, slovenská, letní recepty, smažení, jarní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kedlubnová polévka.

Přidat komentář