Kedlubnová polévka

Kedlubna se vyznačuje velmi delikátní chutí, její konzumace je pro naše zdraví prospěšná a je také nízkokalorická. Chcete se dozvědět, co z ní lze uvařit? Tak…
Ingredience aneb co potřebujete
3 kedlubny (dle velikosti)
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
kmín mletý
mletý černý pepř
3 brambory
Zavářka
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mouku a krátce ji opečeme. Poté zalijeme vodou a necháme vařit.
Na širšie rezance pridáme nastrúhaný kaleráb a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme, kým nezmäknú.
Zložky na závarku rozmixujeme na cesto, ktoré nalievame cez vidlicu do vriacej polievky a varíme 2 minúty.
Přidáme do hotové polévky nasekanou petrželku na dochucení.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka je lahodné a osvěžující jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a zdravými ingrediencemi. Hlavní složkou je kedluben, což je křehká zelenina s nízkým obsahem kalorií, bohatá na vitamíny a minerály. Polévka se obvykle připravuje z cibule, brambor a zeleninového vývaru, přičemž se kedluben vaří do měkka. Může být podávána s bylinkami, jako je petržel nebo pažitka, a s kapkou smetany pro zvýraznění chuti. Je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy hledáte něco teplého a zdravého.