Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, osolíme, poté vložíme maso a dobře promícháme. Nakonec dolijeme vodu a přidáme houby.

Ingredience aneb co potřebujete

4 lžíce oleje
2 cibule
lžička sladké papriky
sůl
25 dkg mletého hovězího masa
1 dkg sušených hub
2 velké brambory
1/4 kostky masoxu
1 vejce
petrželka nebo pažitka


(

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, poté do ní vmícháme papriku, osolíme, přidáme maso, promícháme, zalijeme vodou, přidáme houby a vaříme přibližně půl hodiny.

Poté přidáme očištěné a oloupané brambory a vaříme, dokud nejsou měkké.

Polévku ochutíme masoxem, jemně ji upravíme rozšlehaným vejcem a na závěr ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa je syté a chutné jídlo, které si můžete snadno připravit doma. Obvykle se skládá z mletého masa, zeleniny a chutného vývaru, což vytváří lahodnou kombinaci. Často se do ní přidává mrkev, celer a brambory pro bohatou chuť a výživnost. Tato polévka je ideální na chladné dny, kdy vás zahřeje a zasytí. Přidání bylinek, jako je petrželka nebo majoránka, jí dodá extra aroma a svěžest.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, houby, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, snadný, polévky, bylinky, hovězí

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Polévka z mletého masa.

Přidat komentář