Vynikající mrkvová polévka

Mrkvová polévka je málo známá, ale přesto velmi chutná. Určitě ji vyzkoušejte, stojí za to.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks brambory
4 ks mrkev
2 lžíce máslo
2 lžíce světlá jíška
1 kelímek smetana
1 kostka zeleninový bujon
1 l horká voda¨
sůl
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujon, na kostky nakrájené brambory a necháme 20 minut vařit. Poté polévku osolíme, opepříme a přidáme smetanou. Zamícháme, zahustíme jíškou a chvilku povaříme.
Mrkvovou polévku posypeme čerstvou nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající mrkvová polévka
Mrkvová polévka je lahodné a zdravé jídlo, které potěší každý mlsný jazyk. Je vyrobena z čerstvé mrkve, jemného vývaru a aromatických koření, které jí dodávají jedinečnou chuť. Tato krémová polévka je skvělou volbou pro zahřátí v chladných dnech. Navíc je bohatá na vitamíny a minerály, což z ní činí vyváženou součást každého menu. Podávejte ji s krutony nebo posypanou čerstvými bylinkami pro dokonalý zážitek!