Kapustová polévka s droždím

Na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dvě kostky čerstvého droždí a necháme je rozpustit a poté znovu zhoustnout. Vmícháme lžíci…
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžíce oleje
1 cibule
2 kostky čerstvého droždí (84 g)
1 lžíce kmínu
40 g ovesných vloček
2 l zeleninového vývaru
250 g kapusty
2 mrkve
sůl
Postup vaření podle receptu
Na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli, poté přidáme dvě kostky čerstvého droždí a necháme je rozpustit a zase zhoustnout.
Přidáme lžičku kmínu a ovesné vločky, a jakmile se budou lepit na dno, přelijeme je vývarem.
Vložíme nakrájenou kapustu a mrkev, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustová polévka s droždím
Kapustová polévka s droždím je tradiční pokrm, který spojuje výživné ingredience a jedinečnou chuť. Hlavní složkou je kysaná kapusta, jež dodává polévce typickou kyselost a aroma. Droždí pak zajišťuje lehkost a nadýchanost, což zvyšuje zážitek z jídla. Tato polévka je oblíbená zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a dodá energii. Je také vhodná pro vegetariány a lidi hledající zdravější alternativy. Tradiční pečivo se k ní skvěle hodí, čímž vzniká perfektní kombinace chutí na talíři.