Kapustová polévka s droždím

Kapustová polévka s droždím
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 5

Na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dvě kostky čerstvého droždí a necháme je rozpustit a poté znovu zhoustnout. Vmícháme lžíci…

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžíce oleje
1 cibule
2 kostky čerstvého droždí (84 g)
1 lžíce kmínu
40 g ovesných vloček
2 l zeleninového vývaru
250 g kapusty
2 mrkve
sůl

Postup vaření podle receptu

Na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli, poté přidáme dvě kostky čerstvého droždí a necháme je rozpustit a zase zhoustnout.

Přidáme lžičku kmínu a ovesné vločky, a jakmile se budou lepit na dno, přelijeme je vývarem.

Vložíme nakrájenou kapustu a mrkev, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustová polévka s droždím

Kapustová polévka s droždím je tradiční pokrm, který spojuje výživné ingredience a jedinečnou chuť. Hlavní složkou je kysaná kapusta, jež dodává polévce typickou kyselost a aroma. Droždí pak zajišťuje lehkost a nadýchanost, což zvyšuje zážitek z jídla. Tato polévka je oblíbená zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a dodá energii. Je také vhodná pro vegetariány a lidi hledající zdravější alternativy. Tradiční pečivo se k ní skvěle hodí, čímž vzniká perfektní kombinace chutí na talíři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, levné, česká, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, do 30 minut, do 50 korun, kapusta

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kapustová polévka s droždím.

Přidat komentář