Okurková polévka

Okurková polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 3

Zemiaky nakrájame na malé kocky a varíme ich v osolenej vode. Keď sú polouvarené, pridáme do nich mlieko zmiešané s múkou a varíme, kým sú...

Ingredience aneb co potřebujete

3 brambory
3 větší okurky nakládačky (nebo 1 salátová)
2,5 dl mléka
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 hrst lístků majoránky (nebo kopru)
bílý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Zemiaky pokrájame na drobné kostičky a varíme ich vo vode s pridanou soľou.

K polovičnému uvareniu zemiakov pridáme mlieko zmiešané s múkou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

Do zmesi pridáme rozšľahané vajce a varíme ešte jednu minútu pri neustálom miešaní. Následne odložíme polievku z tepla.

Přidáme jemně nastrouhané okurky, listy majoránky nebo kopru a ochutíme bílým pepřem. Pokud je to nutné, dosolíme a servírujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Okurková polévka

Okurková polévka je osvěžující pokrm, ideální pro horké letní dny. Vyrábí se zpravidla z čerstvých okurek, jogurtu, bylinek a koření, a nabízí jemnou a krémovou konzistenci. Tato polévka může být podávána studená i teplá, což z ní činí univerzální volbu. Okurková polévka je také bohatá na vitamíny a minerály, čímž prospívá zdraví. Je oblíbená v mnoha kuchyních po celém světě a často se doplňuje o další ingredience, jako jsou dýňová semínka nebo vejce na tvrdo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.5/5 (25 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, levné, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, do 30 minut, do 50 korun, vegetarianské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Okurková polévka.

Přidat komentář