Okurková polévka

Zemiaky nakrájame na malé kocky a varíme ich v osolenej vode. Keď sú polouvarené, pridáme do nich mlieko zmiešané s múkou a varíme, kým sú...
Ingredience aneb co potřebujete
3 brambory
3 větší okurky nakládačky (nebo 1 salátová)
2,5 dl mléka
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 hrst lístků majoránky (nebo kopru)
bílý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Zemiaky pokrájame na drobné kostičky a varíme ich vo vode s pridanou soľou.
K polovičnému uvareniu zemiakov pridáme mlieko zmiešané s múkou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Do zmesi pridáme rozšľahané vajce a varíme ešte jednu minútu pri neustálom miešaní. Následne odložíme polievku z tepla.
Přidáme jemně nastrouhané okurky, listy majoránky nebo kopru a ochutíme bílým pepřem. Pokud je to nutné, dosolíme a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Okurková polévka
Okurková polévka je osvěžující pokrm, ideální pro horké letní dny. Vyrábí se zpravidla z čerstvých okurek, jogurtu, bylinek a koření, a nabízí jemnou a krémovou konzistenci. Tato polévka může být podávána studená i teplá, což z ní činí univerzální volbu. Okurková polévka je také bohatá na vitamíny a minerály, čímž prospívá zdraví. Je oblíbená v mnoha kuchyních po celém světě a často se doplňuje o další ingredience, jako jsou dýňová semínka nebo vejce na tvrdo.