Falešná rybí polévka
Na másle a krupici připravíme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vývarem. Poté přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a za mírné teploty…
Ingredience aneb co potřebujete
60 g másla
80 g krupice
1/2 celeru
1 malá petržel
2-3 mrkve
0,75 l vývaru ( může být i bujon)
1/8 l smetany (může být i mléko)
1 žloutek
sůl
svazek petrželové natě
osmažená houska
Postup vaření podle receptu
Na másle a krupici připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při nízké teplotě vaříme za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.
Na závěr přidáme do polévky smetanu smíchanou s rozšlehaným žloutkem.
Polévku posypeme petrželkou a přidáme krutony.
Co jste ještě nevěděli o receptu Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka je oblíbené jídlo, které skvěle nahradí klasickou rybí polévku bez nutnosti použití ryb. Tento chutný pokrm se často připravuje z kombinace zeleniny, jako jsou mrkev, celer a petržel, a také z různých luštěnin nebo hub, které dodávají polévce bohatou chuť. Vybíráte-li si z bylinek, ideální jsou třeba kopr nebo petrželka. Falešná rybí polévka je výbornou volbou pro vegetariány a všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco nového, a přitom si pochutnat na zdravém jídle.

Tomáš Rohlena