Polévka z pečené mrkve
Očistit mrkev, česnek a cibuli. Mrkev a česnek přepůlit a rozložit na plech. Cibuli rozříznout na poloviny, ty pak ještě na čtvrtiny a také umístit na plech.
Ingredience aneb co potřebujete
10 menších mrkví
1 cibule
2 stroužky česneku
500 ml vývaru nebo vody
smetana na dozdobení
Postup vaření podle receptu
Očistit mrkev, česnek a cibuli. Mrkev i česnek rozříznout na poloviny a rozložit na plech. Cibuli rozříznout na poloviny a tyto poloviny ještě rozčtvrtit, poté je položit na plech.
Na zeleninu jsem položila tenké plátky másla a pekla na 200°C po dobu 25 minut. Po upečení jsem ji přesunula do hrnce, zalila horkým vývarem a rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Před podáváním jsem přidala na talíř smetanu jako ozdobu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z pečené mrkve
Polévka z pečené mrkve je jedinečná pochoutka, která přináší teplo a útulnost do každého stolu. Pečená mrkev, díky své karamelizaci, dodává pokrmu bohatou a sladkou chuť. Polévka je jednoduchá na přípravu – stačí mrkev péct, následně ji rozmixovat s vývarem a ochutit kořením podle chuti. Můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko pro krémovou texturu. Tato polévka je nejen chutná, ale také zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, ideální pro chladné dny!

Tomáš Rohlena