Polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené mrkve
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Očistit mrkev, česnek a cibuli. Mrkev a česnek přepůlit a rozložit na plech. Cibuli rozříznout na poloviny, ty pak ještě na čtvrtiny a také umístit na plech.

Ingredience aneb co potřebujete

10 menších mrkví
1 cibule
2 stroužky česneku
500 ml vývaru nebo vody
smetana na dozdobení

Postup vaření podle receptu

Očistit mrkev, česnek a cibuli. Mrkev i česnek rozříznout na poloviny a rozložit na plech. Cibuli rozříznout na poloviny a tyto poloviny ještě rozčtvrtit, poté je položit na plech.

Na zeleninu jsem položila tenké plátky másla a pekla na 200°C po dobu 25 minut. Po upečení jsem ji přesunula do hrnce, zalila horkým vývarem a rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Před podáváním jsem přidala na talíř smetanu jako ozdobu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené mrkve je jedinečná pochoutka, která přináší teplo a útulnost do každého stolu. Pečená mrkev, díky své karamelizaci, dodává pokrmu bohatou a sladkou chuť. Polévka je jednoduchá na přípravu – stačí mrkev péct, následně ji rozmixovat s vývarem a ochutit kořením podle chuti. Můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko pro krémovou texturu. Tato polévka je nejen chutná, ale také zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, ideální pro chladné dny!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, snadný, polévky, zeleninové, do 50 korun, pečení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Polévka z pečené mrkve.

Přidat komentář