Jednoduše kuřecí polévka v asijském stylu

Pokud máte rádi polévku, vyzkoušejte si udělat jednodušší variantu kuřecí polévky inspirovanou asijskou kuchyní. V dalekých tropických zemích to dobře znají,...
Ingredience aneb co potřebujete
200 g kuřecích prsou
2 plátky čerstvého zázvoru (tenké)
1 tobolka vietnamského kardamomu
1 hvězdička badyánu
2 listy limetky (sušené)
3 lžíce rybí omáčky (dle chuti)
Dále
1 balení rýžových nudlí (široké do Pho polévek)
K dochucení
1 hrst čerstvého koriandru
limetková šťáva
chilli paprička
Postup vaření podle receptu
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na tři části a vložíme do wok pánve s 1,5 litrem studené vody. Přidáme zázvor, limetové listy, koření a dvě lžíce rybí omáčky. Poté přivedeme k varu.
Na mírném ohni vaříme maso přibližně 30 minut, dokud nezměkne. Rýžové nudle uvaříme odděleně podle pokynů na balení.
Měkké maso oddělíme, vývar přefiltrujeme a zbavíme koření. Poté znovu přivedeme k varu. Do misek s hotovými nudlemi přidáme natrhané nebo na menší kousky nakrájené maso a zalijeme horkým vývarem.
Na pokrm přidáme čerstvé listy koriandru. Podle chuti si každý může v misce ještě osolit rybí omáčkou, přidat chilli a limetovou šťávu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduše kuřecí polévka v asijském stylu
Jednoduše kuřecí polévka v asijském stylu je lahodný pokrm, který spojuje jednoduchost a bohatou chuť. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé kuřecí maso, voňavý zázvor, česnek a aromatické bylinky jako koriandr a jarní cibulka. Polévka je rychle hotová a nabízí osvěžující chuť díky přidání limetkové šťávy a sójové omáčky. Tento recept je ideální na zahřátí v chladných dnech nebo jako lehký oběd. Můžete jej také obohatit o nudle nebo zeleninu podle vlastní chuti.