Gazpacho

Rajčata a okurky zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Papriku rovněž nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience…
Ingredience aneb co potřebujete
8 velkých rajčat
1 menší okurka
1 menší cibule červená
1 červená paprika
2 lžíce čerstvé bazalky nebo oregána,
nasekané na menší kousky
2 stroužky česneku strouhaného nebo třeného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička cukru nebo podle chuti
sůl
pepř
1-2 hrnky studené vody
Postup vaření podle receptu
Rajčata a okurky oloupeme a rozdělíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a papriku také upravíme na kostičky.
Všechny ingredience kromě vody vložíme do mixéru a důkladně je rozmixujeme. Následně přidáme vodu podle toho, jakou konzistenci polévky chceme dosáhnout.
Polévku necháme chladnout minimálně hodinu, ale nejlepší je, když ji necháme stát přes noc.
Co jste ještě nevěděli o receptu Gazpacho
Gazpacho je tradiční španělská studená polévka, pocházející zejména z Andalusie. Je vyrobena z čerstvých surovin, jako jsou rajčata, okurky, papriky, cibule a česnek, které se rozmixují s olivovým olejem, vinným octem a kořením. Tato osvěžující polévka je ideální na horké letní dny, neboť je zdravá a plná vitamínů. Gazpacho se často podává s kousky zeleniny nebo krutony na posypání. Je to nejen lahodné jídlo, ale také skvělý příklad středomořské kuchyně.