Červená čočková s kari (polévka)

Rychle připravíme skvělou polévku z červené čočky, mrkve a rajčatového protlaku. Indické koření jí propůjčuje nádhernou vůni a zajímavou lehkou chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 lžička kari
1/4 lžičky mletého římského kmínu
1/2 hrnku červené čočky
sůl
mletý pepř
bobkový list
750 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
3 lžíce rajčatového protlaku (nebo malá plechovka loupaných rajčat)
3 lžíce oleje
Postup vaření podle receptu
Na oleji zpěníme oloupanou a jemně nasekanou cibuli, dokud nezměkne. Poté přidáme mrkev nakrájenou na kostičky nebo kolečka, nasekaný česnek, čočku, kari koření a mletý římský kmín. Vše důkladně restujeme 2-3 minuty.
Přelijeme to zeleninovým vývarem, přidáme rajčata a bobkový list, přivedeme k varu a na nízkém plameni vaříme asi 25 minut.
Následně dochutíme solí a pepřem a můžeme směs rozmixovat, avšak ne do úplně hladké konzistence.
Co jste ještě nevěděli o receptu Červená čočková s kari (polévka)
Červená čočková s kari je lahodná a výživná polévka, ideální pro každého milovníka zdravého stravování. Červená čočka je nejen rychlá na přípravu, ale také plná bílkovin a vlákniny. Kombinace s kari kořením dodává polévce výraznou chuť a nezaměnitelnou aroma. Tato polévka je skvělou volbou pro vegetariány i vegany, a perfektně se hodí jako lehký oběd nebo večeře. Poslouží také jako výborný základ pro další ingredience, jako je zelenina nebo kokosové mléko, čímž lze obohatit její chuťové variace.