Květáková polévka

Líbí se vám krémové polévky? Klasická květáková polévka se smetanou vás potěší jak chuťově, tak i na duši. Tato jednoduchá a rychlá polévka je skvělou volbou pro...
Ingredience aneb co potřebujete
1 květák
1 l zeleninového vývaru (podle potřeby )
1 smetana ke šlehání
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 špetka muškátového oříšku
1 hrst čerstvé zelené petrželky
bílý pepř mletý
sůl
Postup vaření podle receptu
Květák rozdělíme na malé růžičky a důkladně je opláchneme.
Růžičky dáme do horkého zeleninového vývaru a vaříme je přibližně 15 minut, až změknou.
Následně důkladně rozmělníme květák v polévce, nebo ho protlačíme přes síto.
Půlku smetany smícháme s moukou a za neustálého míchání ji vlijeme do polévky.
Ještě chvíli ji povaříme. Na závěr přidáme bílý pepř, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.
Zbytek smetany smícháme s jemně nasekanou zelenou petrželkou a těsně před servírováním ozdobíme každou porci polévky elegantními kopečky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květáková polévka
Květáková polévka je lahodný a výživný pokrm, který potěší nejen vegetariány. Tato krémová polévka se připravuje z čerstvého květáku, brambor a zeleninového vývaru, což jí dodává jemnou chuť a příjemnou konzistenci. Na závěr se často obohacuje smetanou nebo rostlinným mlékem pro ještě větší krémovost. Polévka je ideální jako lehká večeře nebo předkrm, a díky svému vysokému obsahu vitamínů a minerálů je zdravou volbou pro každého. Můžete ji dochutit bylinkami nebo kořením podle chuti, což ji dělá velmi variabilní.