Rajčatová polévka

Rajčatová polévka
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Krémová polévka vyrobená z zralých, sluncem vyhřátých, sladkých a voňavých rajčat s přídavkem bazalky. Nutričně vydatná přesnídávka nebo osvěžující večeře.

Ingredience aneb co potřebujete

4 lžíce oleje
4 cibule
2 stroužky česneku
1000 g rajčat
1 l vývaru
sůl
pepř mletý
cukr
8 lístků bazalky
1 snítka tymiánu
100 ml smetany
50 g rýže (vařené)
1 hrstka tvrdého sýra (strouhaného)

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na malé kousky. Čerstvá rajčata také oloupeme a nakrájíme.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme čerstvá nebo konzervovaná rajčata a zalijeme to vývarem.

Vaříme po dobu 20 minut, následně osolíme, přidáme mletý pepř a cukr. Poté směs přefiltrujeme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, krátce povaříme a nakonec vmícháme jemně nasekanou bazalku.

Můžeme přidat kostičky bílé veky osmažené na malém množství olivového oleje. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatová polévka

Rajčatová polévka je oblíbeným pokrmem mnoha domácností. Její základ tvoří čerstvá zralá rajčata, která dodávají polévce jemnou chuť a krásnou barvu. Polévka se často obohacuje o bazalku, česnek a cibuli, což jí propůjčuje nezaměnitelnou aroma. Podává se horká, často s kousky pečiva nebo sýrem. Je nejen chutná, ale i výživná, plná vitamínů a antioxidantů. Rajčatová polévka je skvělým způsobem, jak si vychutnat jednoduché a zdravé jídlo, které potěší každého gurmána.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, rajčata, svačina, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, pro děti, bezlepkové, podzimní, bylinky, vegetarianské, sladkokyselé, krémové, evropská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rajčatová polévka.

Přidat komentář