Rajčatová polévka

Krémová polévka vyrobená z zralých, sluncem vyhřátých, sladkých a voňavých rajčat s přídavkem bazalky. Nutričně vydatná přesnídávka nebo osvěžující večeře.
Ingredience aneb co potřebujete
4 lžíce oleje
4 cibule
2 stroužky česneku
1000 g rajčat
1 l vývaru
sůl
pepř mletý
cukr
8 lístků bazalky
1 snítka tymiánu
100 ml smetany
50 g rýže (vařené)
1 hrstka tvrdého sýra (strouhaného)
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na malé kousky. Čerstvá rajčata také oloupeme a nakrájíme.
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme čerstvá nebo konzervovaná rajčata a zalijeme to vývarem.
Vaříme po dobu 20 minut, následně osolíme, přidáme mletý pepř a cukr. Poté směs přefiltrujeme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, krátce povaříme a nakonec vmícháme jemně nasekanou bazalku.
Můžeme přidat kostičky bílé veky osmažené na malém množství olivového oleje. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatová polévka
Rajčatová polévka je oblíbeným pokrmem mnoha domácností. Její základ tvoří čerstvá zralá rajčata, která dodávají polévce jemnou chuť a krásnou barvu. Polévka se často obohacuje o bazalku, česnek a cibuli, což jí propůjčuje nezaměnitelnou aroma. Podává se horká, často s kousky pečiva nebo sýrem. Je nejen chutná, ale i výživná, plná vitamínů a antioxidantů. Rajčatová polévka je skvělým způsobem, jak si vychutnat jednoduché a zdravé jídlo, které potěší každého gurmána.