Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu

Pokud chcete opravdově ocenit jemnou a lahodnou chuť chřestu, vyzkoušejte tuto snadnou polévku z chřestu. Kromě chřestu na její přípravu…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g zeleného chřestu
100 ml nízkotučného mléka
1 lžíce hladké mouky
sůl
Postup vaření podle receptu
Chřest očistíme od tvrdých částí a nakrájíme. Poté uvaříme v půl litru osolené vody.
Zahustíme pomocí mouky, poté povaříme a rozmixujeme.
Na závěr mléko ohřejeme, až začne mírně vřít, abychom pokrm zjemnili.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu
Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu je delikátní pokrm, který potěší všechny milovníky zdravé a lahodné kuchyně. Tato polévka se vyrábí z čerstvého zeleného chřestu, který jí dodává jemnou chuť a krásnou barvu. Chřest se vaří do měkka a poté se mixuje na hladký krém, často doplněný smetanou pro bohatší texturu. Podává se například s krutony nebo trochou parmezánu, což činí tuto polévku ideální volbou pro jarní období. Je nejen chutná, ale také plná vitamínů a minerálů, které prospívají zdraví.