Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu

Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 2

Pokud chcete opravdově ocenit jemnou a lahodnou chuť chřestu, vyzkoušejte tuto snadnou polévku z chřestu. Kromě chřestu na její přípravu…

Ingredience aneb co potřebujete

200 g zeleného chřestu
100 ml nízkotučného mléka
1 lžíce hladké mouky
sůl

Postup vaření podle receptu

Chřest očistíme od tvrdých částí a nakrájíme. Poté uvaříme v půl litru osolené vody.

Zahustíme pomocí mouky, poté povaříme a rozmixujeme.

Na závěr mléko ohřejeme, až začne mírně vřít, abychom pokrm zjemnili.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu

Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu je delikátní pokrm, který potěší všechny milovníky zdravé a lahodné kuchyně. Tato polévka se vyrábí z čerstvého zeleného chřestu, který jí dodává jemnou chuť a krásnou barvu. Chřest se vaří do měkka a poté se mixuje na hladký krém, často doplněný smetanou pro bohatší texturu. Podává se například s krutony nebo trochou parmezánu, což činí tuto polévku ideální volbou pro jarní období. Je nejen chutná, ale také plná vitamínů a minerálů, které prospívají zdraví.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: chřest, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, polévky, zeleninové, slovenská, vegetarianské, jarní, krémové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krémová chřestová polévka ze zeleného chřestu.

Přidat komentář