Rajská polévka

Tradiční recept na snadnou rajskou polévku z rajčatového protlaku, která je skvělou volbou například na večeři. Je sytá, ale přesto lehká. Na rozdíl od jiných pokrmů…
Ingredience aneb co potřebujete
olej
1 lžíce cukru
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
230 g rajčatového protlaku
bobkový list
nové koření
hřebíček
sůl
vývar (nebo voda)
Kapání
1 vejce
hladká mouka
pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Na pánvi zahřejeme olej, nasypeme lžíci cukru a pomalu ho necháme zkaramelizovat.
Oloupeme cibuli, nakrájíme na malé kousky, přidáme ji do karamelu a krátce smažíme.
Posypeme moukou, chvíli osmahneme, přimícháme rajčatový protlak a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme koření a vaříme minimálně 20 minut.
Připravíme těsto z hladké mouky, vajec, soli a trochy pepře. Vše důkladně promíchejte a poté těsto nalévejte do vařící polévky přes cedník nebo haluškovač.
Polévku vaříme přibližně 3 minuty, podle chuti ji dosolíme a poté servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská polévka
Rajská polévka je oblíbený pokrm české kuchyně, který se vyznačuje svou jemnou chutí a sytou texturou. Hlavními ingrediencemi jsou rajčata, které dodávají polévce charakteristickou červenou barvu, a často také zelenina, jako je mrkev a celer. Polévka se obvykle podává s nudlemi nebo rýží a může být doplněna smetanou pro krémovější chuť. Rajská polévka se často konzumuje jako předkrm nebo lehký oběd, a je oblíbená jak mezi dětmi, tak dospělými.