Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou

Fazole dej do vody a nech je přes noc namočené v lednici. Uzené maso nakrájej na malé kostičky o velikosti jednoho centimetru. Očisti mrkev a celer a nakrájej je na...
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrst bílých fazolí
50 g uzeného
1 mrkev
50 g celeru
50 g pórku
25 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 brambora
150 g krup
40 ml smetany ke šlehání
sůl,pepř
Postup vaření podle receptu
Fazole ponoř do vody a nech je namočené v lednici přes noc. Uzené maso nakrájej na malé kostičky o velikosti jednoho centimetru. Očisti mrkev a celer, a pak je také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na kolečka o poloviční velikosti centimetru.
V hrnci rozehřej máslo, přidej nakrájenou zeleninu a opékej asi 5 minut. Poté posypej moukou, opékej ještě 2 minuty a zalij vývarem. Přidej uzené maso, namočené fazole a bobkový list.
Oškrábej brambory a nakrájej je na malé kousky. Vlož je do hrnce spolu s kroupami, zkrémuj smetanou a vař, dokud nebude vše měkké. Na závěr přidej sůl a pepř podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou
Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou je tradiční české jídlo, které zahřeje a potěší. Hlavními ingrediencemi jsou kroupy, kvalitní uzené maso a sezónní zelenina, jako jsou mrkev, petržel a cibule. Tato polévka se vyznačuje bohatou chutí a sytostí, což z ní činí ideální pokrm pro chladné dny. Příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí oblíbenou volbou v domácnostech. Kroupová polévka je nejen výživná, ale také vydatná, a tak ochutnání této speciality je skvělým způsobem, jak se ponořit do české kuchyně.