Polívka jablečno-celerová nebo celerovo-jablečná

Nejprve přivedu vývar k varu. Mezitím na másle osmahnu cibuli a poté přidám jemně nastrouhaný celer. Orestuji a směs přidám do vývaru. Dále přidám...
Ingredience aneb co potřebujete
1 jemně navinulé jablko
1 l vývaru
1 větší brambor (nebo dva)
1 celer menší
1 cibule
1 - 2 oříšky másla
0,5 dl smetany
1 trocha cukru
1 špetka pálivé papriky
sůl
mletý pepř
cukr
1 snítka kopru
Postup vaření podle receptu
Nejprve přivedu vývar k varu. Mezitím na másle osmahnu cibuli. Přidám jemně nastrouhaný celer, orestuji a poté vše přidám do vývaru.
Přidám nakrájené brambory na kostky a povařím je s kořením.
Na másle osmažím očištěné a nakrájené jablko na měsíčky. Mírně je posypu cukrem. Jakmile začne jablko měknout, přidám je do polévky. Chvíli povařím a pak odstavím z ohně.
Přidám smetanu, promíchám a zahřeju. Servíruji s pirožky z listového těsta, které jen pokrájím a upeču na plechu, bez náplně.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polívka jablečno-celerová nebo celerovo-jablečná
Polívka jablečno-celerová, známá také jako celerovo-jablečná, je lahodným a osvěžujícím pokrmem, který kombinuje jemnou chuť celeru s přirozenou sladkostí jablek. Tato polévka je skvělou volbou pro milovníky zeleninových jídel, neboť nabízí nejen výbornou chuť, ale také množství nutričních hodnot. Můžete ji podávat teplou či studenou a doplnit o bylinky pro zvýšení chuti. Ideálně se hodí jako lehký předkrm nebo zdravá svačina na jakoukoli roční dobu.