Rychlá zapražená rýžová polévka s kapustičkami-třeba když zbyde rýže

Na tuku v hrnci osmahneme jemně nakrájenou cibuli do sklovita, poté přimícháme mouku a dále vaříme, dokud nezesvětlá do světle hnědé barvy. Následně přidáme zeleninový...
Ingredience aneb co potřebujete
kapustičky
2 malé mrkve
1 cibuli
1 stroužek česneku
rýže
malý hrneček Babiččiny zeleninové směsi
zeleninový bujón
Vegeta originál (se 7 druhů zeleniny bez éček)
2 lžíce polohrubé mouky
tuk (olej, sádlo nebo máslo)
pažitka
Postup vaření podle receptu
Na tuku v hrnci osmahneme jemně nakrájenou cibuli, dokud nezíská sklovitý vzhled, poté přidáme mouku a společně ji osmažíme do světle hnědé barvy.
Poté přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou podle potřeby, přidáme Vegetu, nakrájené kapustičky a nastrouhanou mrkev, spolu s Babiččinou zeleninou. Necháme vařit asi 15-20 minut.
Na závěr přimícháme uvařenou nebo zbylou rýži, osolíme, ale dejte pozor, protože Vegeta a zeleninový bujón jsou už slané. Prohřejeme a po dovaření přidáme něco zeleného.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá zapražená rýžová polévka s kapustičkami-třeba když zbyde rýže
Rychlá zapražená rýžová polévka s kapustičkami je ideálním receptem, když máte doma zbytek rýže. Tato vysoce výživná polévka se připravuje snadno a rychle. Na začátku osmahněte cibuli a česnek, poté přidejte vývar a zbylou rýži. Jakmile se vše spojí, vmíchejte čerstvé nebo zmrazené kapustičky, které dodají polévce příjemnou chuť a křupavost. Dochutíte solí a pepřem podle chuti. Tato jednoduchá, přitom chutná polévka je skvělá jako rychlá večeře nebo lehký oběd.