Nepravá mozečková polévka

Nepravá mozečková polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme strouhanku a vše osmažíme. Poté na směs vajíčko rozklepneme a za neustálého míchání necháme ztuhnout, zalijeme...

Ingredience aneb co potřebujete

3 lžíce oleje
1 větší cibule i s natí
4 lžíce strouhanky
1 vejce
vývar z květáku (celeru nebo jenom z brambor)
petrželka
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme strouhanku a vše společně opečeme.

Na strouhanku přidáme vejce, za stálého míchání necháme ztuhnout, poté zalijeme vývarem, dochutíme jemně nasekanou petrželkou a podle potřeby osolíme a přidáme maggi.

Co jste ještě nevěděli o receptu Nepravá mozečková polévka

Nepravá mozečková polévka je tradiční český pokrm, který potěší milovníky výrazných chutí. Její název může vyvolat zmatení, neboť neobsahuje mozečky, ale místo toho je vyrobena z kvalitního hovězího masa a zeleniny. Výborně ochucená kořením, jako je přírodní tymián a majoránka, dodává polévce jedinečnou chuť. Podává se často s čerstvým chlebem nebo krutony, což z ní činí dokonalé jídlo na zahřátí během chladných dnů. Každá domácnost má svůj recept, což z ní dělá oblíbený pokrm s osobitým charakterem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, polévky, pro začátečníky, do 30 minut, do 50 korun, smažení, bylinky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Nepravá mozečková polévka.

Přidat komentář