Játrové knedlíčky

Jaký by to byl slavnostní zlatý vývar bez játrových knedlíčků! Jejich výroba je snadná a dokáže ji zvládnout i úplný nováček v kuchyni. Knedlíčky…
Ingredience aneb co potřebujete
100 g vepřových (kuřecích) jater
1 malá cibule
70 g strouhanky
oříšek másla
1 stroužek česneku
sůl
pepř mletý
majoránka
1 vejce
Postup vaření podle receptu
Na pánvi zahřejeme máslo, na kterém osmahneme jemně nasekanou cibuli do sklovita. Poté přidáme strouhanku a opékáme ji zhruba 2 minuty. Nakonec vypneme sporák a necháme směs vychladnout.
Mezitím jemně nasekáme játra. Do misky s nimi přimícháme osmaženou strouhanku, špetku majoránky, jedno vejce, prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Pokud bude směs stále příliš řídká, přidáme další strouhanku.
Ponoříme si ruce do vody a vytváříme malé knedlíky. Poté je pokládáme na prkénko.
Poté je všechny najednou vložíme do vařící vody. Doba vaření závisí na velikosti knedlíčků. Ověříme, jestli jsou hotové, když jeden knedlíček překrojíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, které se často podávají jako součást polévek nebo omáček. Tyto knedlíčky se vyrábějí z drůbežích nebo hovězích jater, smíchaných s různými ingrediencemi, jako jsou strouhanka, vejce a koření. Jejich jemná chuť a sytost oslovují mnohé milovníky tradičních jídel. Játrové knedlíčky jsou snadné na přípravu a skvěle doplňují chutě vývarů a dalších pokrmů, což je činí oblíbenou volbou na domácích stolicích.