Kedlubnová polévka

Kedlubna má velmi delikátní chuť, její užívání prospívá našemu zdraví a navíc obsahuje málo kalorií. Nevíte, co z ní udělat? Pak…
Ingredience aneb co potřebujete
3 kedlubny (dle velikosti)
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
kmín mletý
mletý černý pepř
3 brambory
Zavářka
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poté přidáme mouku a krátce opražíme. Následně vše zalijeme vodou a vaříme, dokud se směs nezahušťí.
Na hrubšie rezance pridáme nastrúhaný kaleráb a kocky zemiakov. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a uvaríme do mäkka.
Prísady na závarku rozmixujeme na hutné cesto, ktoré prelievame cez vidlicu do vriacej polievky a varíme 2 minúty.
Polévku ochutíme čerstvou petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka je chutné a zdravé jídlo, které se vyrábí z kedluben, často doplněné bramborami a celerem. Tato polévka je oblíbená pro svou jemnou chuť a výživové vlastnosti, protože kedlubna je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Příprava je jednoduchá, což z ní činí ideální volbu pro rychlý a výživný oběd nebo večeři. Polévka se obvykle podává horká, někdy s přidáním bylinek nebo zakysané smetany, což jí dodává na chuti a aroma.