Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 4

Kedlubna má velmi delikátní chuť, její užívání prospívá našemu zdraví a navíc obsahuje málo kalorií. Nevíte, co z ní udělat? Pak…

Ingredience aneb co potřebujete

3 kedlubny (dle velikosti)
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
kmín mletý
mletý černý pepř
3 brambory
Zavářka
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
sůl

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poté přidáme mouku a krátce opražíme. Následně vše zalijeme vodou a vaříme, dokud se směs nezahušťí.

Na hrubšie rezance pridáme nastrúhaný kaleráb a kocky zemiakov. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a uvaríme do mäkka.

Prísady na závarku rozmixujeme na hutné cesto, ktoré prelievame cez vidlicu do vriacej polievky a varíme 2 minúty.

Polévku ochutíme čerstvou petrželkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka je chutné a zdravé jídlo, které se vyrábí z kedluben, často doplněné bramborami a celerem. Tato polévka je oblíbená pro svou jemnou chuť a výživové vlastnosti, protože kedlubna je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Příprava je jednoduchá, což z ní činí ideální volbu pro rychlý a výživný oběd nebo večeři. Polévka se obvykle podává horká, někdy s přidáním bylinek nebo zakysané smetany, což jí dodává na chuti a aroma.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, rychlé, běžný den, slané, levné, česká, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, do 50 korun, slovenská, letní recepty, smažení, jarní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kedlubnová polévka.

Přidat komentář