Bramborová polévka mexická

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, krátce orestujeme a poté zalijeme vývarem. Dobře promícháme, přivedeme k varu a přidáme nakrájená rajčata.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g brambor
3 rajčata (nebo větší trs cherry rajčátek)
2 cibule
4 stroužky česneku
1 feferonka
1 mladá cuketa
2 mrkve
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
200 g tvrdého sýra
kuřecí vývar
sůl
petrželka
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, osmahneme ji a zalijeme vývarem.
Přivedeme směs k varu, poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, feferonku, nakrájené brambory a mrkev. Asi po deseti minutách přidáme jemně nakrájenou cuketu na kolečka.
Sýr pokrájíme na drobné kousky, kterými posypeme polévku na talíři a ozdobíme petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová polévka mexická
Bramborová polévka mexická je lahodné a syté jídlo, které spojuje tradiční českou polévku s pikantními mexickými chutěmi. Základem je bramborový vývar, do kterého se přidávají kořenová zelenina, fazole a kosíky kukuřice. Polévka je ochucena čerstvým koriandrem, limetkovou šťávou a chili, což jí dodává typickou mexickou energii. Ideální je podávat ji s kousky avokáda a posypanou sýrem Feta nebo Cotija. Je to perfektní pokrm pro zahřátí a osvěžení zároveň!