Česnečka se sýrem

Česnečka se sýrem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Česnečka, kterou všichni dobře známe.

Ingredience aneb co potřebujete

4 ks brambory
1 ks cibule
1 - 2 paliček česnek
1 kostka hovězí bujón
mletý černý pepř
sůl
drcený kmín
majoránka

na ozdobu
sýr
chlebové krutony

Postup vaření podle receptu

Očistíme cibuli, česnek a nadrobno nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibuli, přidáme česnek, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Poté přidáme brambory, kostku bujónu, drcený kmín, osolíme a opepříme. Česnečku vaříme do změknutí brambor.

Na konec přidáme majoránku. Pro silnější česnekovou chuť můžeme přidat další 3 stroužky prolisovaného česneku.

Horkou česnečku lijeme do misek, posypeme upečenými kostičkami chleba a strouhaným sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Česnečka se sýrem

Česnečka se sýrem je oblíbená česká polévka, která spojuje intenzivní chuť česneku s jemností taveného sýra. Tento výjimečný pokrm je obvykle připravován na základě vývaru s bramborami, orestovaným česnekem a dochucený majoránkou. Sýr, často eidam nebo hermelín, dodává polévce krémovost a lahodnou chuť. Česnečka se sýrem je ideální volbou v chladných dnech, kdy zahřeje a dodá energii. Vyzkoušejte ji jako vydatnou snídani nebo jako osvěžující večeři po náročném dni!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Česnečka se sýrem.

Přidat komentář