Česnečka se sýrem

Česnečka, kterou všichni dobře známe.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks brambory
1 ks cibule
1 - 2 paliček česnek
1 kostka hovězí bujón
mletý černý pepř
sůl
drcený kmín
majoránka
na ozdobu
sýr
chlebové krutony
Postup vaření podle receptu
Očistíme cibuli, česnek a nadrobno nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibuli, přidáme česnek, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Poté přidáme brambory, kostku bujónu, drcený kmín, osolíme a opepříme. Česnečku vaříme do změknutí brambor.
Na konec přidáme majoránku. Pro silnější česnekovou chuť můžeme přidat další 3 stroužky prolisovaného česneku.
Horkou česnečku lijeme do misek, posypeme upečenými kostičkami chleba a strouhaným sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česnečka se sýrem
Česnečka se sýrem je oblíbená česká polévka, která spojuje intenzivní chuť česneku s jemností taveného sýra. Tento výjimečný pokrm je obvykle připravován na základě vývaru s bramborami, orestovaným česnekem a dochucený majoránkou. Sýr, často eidam nebo hermelín, dodává polévce krémovost a lahodnou chuť. Česnečka se sýrem je ideální volbou v chladných dnech, kdy zahřeje a dodá energii. Vyzkoušejte ji jako vydatnou snídani nebo jako osvěžující večeři po náročném dni!