Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů

Na začátku si uvaříme vývar – do studené vody dáme hovězí maso s kostí, kořenovou zeleninu, sůl, nové koření a bobkový list, a poté zahřejeme, až začne vařit…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g dýně hokkaido
1 l hovězího vývaru
250 g másla z kešu ořechů
Postup vaření podle receptu
Nejprve si uděláme vývar. Hovězí maso s kostí spolu s kořenovou zeleninou, solí, novým kořením a bobkovým listem dáme do studené vody, přivedeme k varu a pomalu vaříme asi dvě hodiny. Do hotového vývaru přidáme nakrájenou dýni na kostičky a vaříme dalších 10 minut.
Přendáme směs do mixéru, vložíme 200 g kešu másla a mixujeme, dokud nezískáme hladkou konzistenci. Na talíři pak ozdobíme kopečkem másla a případně přidáme hrst čerstvých kešu ořechů.
Kešu máslo má skvělou smetanovou chuť, což z něj činí oblíbenou přísadu při vaření mezi vegetariány, vegany a lidmi, kteří nesnášejí laktózu. V tomto receptu nahrazuje smetanu, což polévce dodává jemnost a je bohaté na bílkoviny a zdravé tuky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů
Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů je lahodným a výživným pokrmem, ideálním pro podzimní dny. Krémová textura dýně dokonale doplňuje jemné máslo z kešu, které dodává polévce nezapomenutelnou chuť a krémovost. Tento pokrm je bohatý na vitamíny a minerály, přičemž kešu ořechy obohacují o zdravé tuky. Podávejte ji teplou, posypanou semínky nebo bylinkami pro zvýraznění chuti. Dýňová polévka je nejen chutná, ale i zdravá volba pro všechny, kteří si chtějí užít podzimní sklizně.