Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů

Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na začátku si uvaříme vývar – do studené vody dáme hovězí maso s kostí, kořenovou zeleninu, sůl, nové koření a bobkový list, a poté zahřejeme, až začne vařit…

Ingredience aneb co potřebujete

600 g dýně hokkaido
1 l hovězího vývaru
250 g másla z kešu ořechů

Postup vaření podle receptu

Nejprve si uděláme vývar. Hovězí maso s kostí spolu s kořenovou zeleninou, solí, novým kořením a bobkovým listem dáme do studené vody, přivedeme k varu a pomalu vaříme asi dvě hodiny. Do hotového vývaru přidáme nakrájenou dýni na kostičky a vaříme dalších 10 minut.

Přendáme směs do mixéru, vložíme 200 g kešu másla a mixujeme, dokud nezískáme hladkou konzistenci. Na talíři pak ozdobíme kopečkem másla a případně přidáme hrst čerstvých kešu ořechů.

Kešu máslo má skvělou smetanovou chuť, což z něj činí oblíbenou přísadu při vaření mezi vegetariány, vegany a lidmi, kteří nesnášejí laktózu. V tomto receptu nahrazuje smetanu, což polévce dodává jemnost a je bohaté na bílkoviny a zdravé tuky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů

Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů je lahodným a výživným pokrmem, ideálním pro podzimní dny. Krémová textura dýně dokonale doplňuje jemné máslo z kešu, které dodává polévce nezapomenutelnou chuť a krémovost. Tento pokrm je bohatý na vitamíny a minerály, přičemž kešu ořechy obohacují o zdravé tuky. Podávejte ji teplou, posypanou semínky nebo bylinkami pro zvýraznění chuti. Dýňová polévka je nejen chutná, ale i zdravá volba pro všechny, kteří si chtějí užít podzimní sklizně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: vaření, oběd, snadné, běžný den, slané, česká, snadný, polévky, zeleninové, bezlepkové, podzimní, náročné, krémové, dýně, ořechy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dýňová polévka s máslem z kešu ořechů.

Přidat komentář