Játrové knedlíčky

Jaký by to byl sváteční zlatý vývar bez játrových knedlíčků! Příprava těchto knedlíčků je snadná a zvládne ji i začínající kuchařka. Knedlíčky…
Ingredience aneb co potřebujete
100 g vepřových (kuřecích) jater
1 malá cibule
70 g strouhanky
oříšek másla
1 stroužek česneku
sůl
pepř mletý
majoránka
1 vejce
Postup vaření podle receptu
Na pánvi rozpustíme máslo. Na něm osmahneme na jemno nasekanou cibuli, dokud nezměkne. Poté přidáme strouhanku a opékáme zhruba 2 minuty. Nakonec vypneme sporák a necháme směs vychladnout.
Mezitím jemně nasekáme játra. Do mísy s nimi přimícháme osmaženou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem podle potřeby. Pokud bude směs ještě příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.
Namáčíme si ruce do vody a vytváříme malé knedlíčky, které pokládáme na prkénko.
Poté je všechny zároveň vložíme do vařící vody. Doba vaření závisí na velikosti knedlíčků. Ověříme, zda jsou hotové, tím, že jeden knedlíček překrojíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou tradiční českou specialitou, oblíbenou především v polévkách. Tyto malé knedlíčky jsou vyrobeny z játrové hmoty, která se často míchá s přísadami jako jsou pečivo, vejce a koření. Díky své jemné chuti a textuře skvěle doplňují jak vývary, tak i husté polévky. Příprava játrových knedlíčků je rychlá a jednoduchá, což je činí ideální volbou pro chutný a výživný pokrm. Když se podávají s bylinkami, získávají ještě lepší aroma a servírují se nejen v domácnostech, ale i v restauracích po celé České republice.