Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 1

Jaký by to byl sváteční zlatý vývar bez játrových knedlíčků! Příprava těchto knedlíčků je snadná a zvládne ji i začínající kuchařka. Knedlíčky…

Ingredience aneb co potřebujete

100 g vepřových (kuřecích) jater
1 malá cibule
70 g strouhanky
oříšek másla
1 stroužek česneku
sůl
pepř mletý
majoránka
1 vejce

Postup vaření podle receptu

Na pánvi rozpustíme máslo. Na něm osmahneme na jemno nasekanou cibuli, dokud nezměkne. Poté přidáme strouhanku a opékáme zhruba 2 minuty. Nakonec vypneme sporák a necháme směs vychladnout.

Mezitím jemně nasekáme játra. Do mísy s nimi přimícháme osmaženou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem podle potřeby. Pokud bude směs ještě příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.

Namáčíme si ruce do vody a vytváříme malé knedlíčky, které pokládáme na prkénko.

Poté je všechny zároveň vložíme do vařící vody. Doba vaření závisí na velikosti knedlíčků. Ověříme, zda jsou hotové, tím, že jeden knedlíček překrojíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky jsou tradiční českou specialitou, oblíbenou především v polévkách. Tyto malé knedlíčky jsou vyrobeny z játrové hmoty, která se často míchá s přísadami jako jsou pečivo, vejce a koření. Díky své jemné chuti a textuře skvěle doplňují jak vývary, tak i husté polévky. Příprava játrových knedlíčků je rychlá a jednoduchá, což je činí ideální volbou pro chutný a výživný pokrm. Když se podávají s bylinkami, získávají ještě lepší aroma a servírují se nejen v domácnostech, ale i v restauracích po celé České republice.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, polévky, do 30 minut, do 50 korun, knedlíčky nudle noky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Játrové knedlíčky.

Přidat komentář