Zeleninový vývar s nudlemi nebo písmenky

Polévka je základ, zvlášť když uděláte zeleninový vývar, který vás zahřeje a zasytí zejména v chladném počasí. Pokud do ní přidáte zavářku...
Ingredience aneb co potřebujete
1 menší cibule
1 mrkev
1 plátek celeru
1/2 petržele
1 kousek kapusty (může být i růžičková)
několik růžiček květáku
1 kousek kedlubny
zelený hrášek
kukuřice
sůl
3 kuličky černého pepře
těstoviny (bezlepková písmenka do polévky)
zelená petrželka
2 l vody
Postup vaření podle receptu
Všechno zeleninové suroviny důkladně umyjeme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli pouze oloupeme a překrojíme na poloviny.
Přidáme vodu, lehce osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme přibližně 20 minut.
Mezitím v hrnci uvaříme zavářku – buď nudle, nebo písmenka. Ty přidáme do vroucí osolené vody a za občasného míchaní je vaříme do měkka (podle instrukcí výrobce). Nudle obvykle potřebují jen pár minut, zatímco písmenka vyžadují delší dobu vaření.
Poté odstraníme kuličky pepře a cibuli, přidáme scezené nudle nebo písmenka, nasekanou čerstvou petrželku a případně dosolíme podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninový vývar s nudlemi nebo písmenky
Zeleninový vývar s nudlemi nebo písmenky je chutné a výživné jídlo, ideální pro každou příležitost. Tento zdravý pokrm se skládá z bohatého vývaru, který je připravován z čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, celer a petržel. Jemné nudle nebo zábavná písmenka dodávají pokrmu na textuře a výživové hodnotě. Je to oblíbená volba nejen pro děti, ale i dospělé, kteří si chtějí vychutnat lehkou, ale uspokojivou polévku. Zeleninový vývar je také skvělým pomocníkem při nachlazení a jako pohodlné jídlo v chladných dnech.