Cizrnová polévka se zeleninou

Cícer namočíme na několik hodin a poté ho uvaříme ve vodě s polovinou cibule. Zeleninu jako brambor a kořenovou zeleninu nakrájíme. Jakmile je cícer z poloviny uvařený,…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g cizrny
1/2 cibule
1 - 2 brambory
1 mrkev
1 petržel
trochu celeru
1/2 paprikového lusku
voda
2 PL olej
hladká mouka
mletá červená paprika
celerová nať
2 stroužky česneku
Vegeta
petrželová nať
Postup vaření podle receptu
Cícer namočíme na několik hodin a poté uvaříme ve vodě s půlkou cibule.
Zemiaky a koreňovú zeleninu pokrájame. Keď je cícer uvarený do polovice, pridáme k nemu zemiak, zeleninu a paprikový lusk do polievky.
Na oleji stále mícháme a opražíme mouku, poté vypneme sporák a přimícháme mletou papriku do připravené směsi. Poté zředíme vodou, vše dobře promícháme a vlijeme do polévky. Přidáme libeček nebo celerovou nať, prolisujeme česnek a důkladně povaříme.
Osolíme a ochutíme. Poté vypneme a přidáme pažitku.
Z jednoho vajíčka, hladké mouky a trošky mléka si můžeme připravit "kapání".
Co jste ještě nevěděli o receptu Cizrnová polévka se zeleninou
Cizrnová polévka se zeleninou je lahodný a výživný pokrm, který si oblíbí nejen vegani. Tato polévka je bohatá na bílkoviny a vlákninu díky hlavní surovině - cizrně. Zelenina, jako je mrkev, paprika a cibule, ji dodává svěžest a chuť. Příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí ideální volbou pro pracovní dny. Cizrnová polévka se skvěle hodí jako hlavní jídlo, nebo jako lehký předkrm, a určitě potěší každého milovníka zdravého stravování.