Čočková polévka s majoránkou

Čočka je velmi zdravá luštěnina. Měli bychom si ji dopřát co nejčastěji. Můžeme ji připravit na různé způsoby . Třeba jako polévku.
Ingredience aneb co potřebujete
1,4 l vody (7 skleniček)
3 polévkové lžíce mouky - hladké
1 kuchyňskou cibuli
3 polévkové lžíce oleje - např. řepkový
1 mistička čočky
trochu mletého pepře
4 prolisované stroužky kvalitního česneku
1 kávová lžička sušené majoránky
1 kostka bůjónu
3 nožičky kuřecího párku
špetka soli
Postup vaření podle receptu
Připravíme si jíšku z kuchyňské cibule, oleje a hladké mouky. Vsypeme přebranou, opranou a scezenou čočku, přidáme kostku z bujónu a spolu s vodou vaříme. Já občas přidám i 1-2 mrkve. Má to zase trochu jinou chuť. V případě potřeby dolijeme další vodu.
Po uvaření je možné čočku rozmixovat nebo nechat tak jak je. To záleží co máte raději. A na řadu přijde dochucení oblíbenou sušenou majoránkou a prolisovaným česnekem.
Ochutnáme a popř. osolíme a opepříme.
Kdo má rád, přidá si do polévky na kolečka nakrájený, lehce osmahnutý kuřecí párek. Na stole nesmí chybět pečivo. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čočková polévka s majoránkou
Čočková polévka s majoránkou je tradiční české jídlo, které spojuje jednoduchost a výživnost. Hlavní ingrediencí je zelená či hnědá čočka, která se vaří do měkka. Polévka je ochucena cibulí, česnekem a někdy také mrkví či bramborami pro zjemnění. Klíčovým prvkem je majoránka, která dodává polévce charakteristickou aromatickou chuť. Tento pokrm je nejen chutný, ale také plný bílkovin a vlákniny, což z něj činí syté a zdravé jídlo, ideální pro chladnější dny.