Dýňová polévka s chilli papričkou a zakysanou smetanou

Dýňová polévka s chilli a zakysanou smetanou je dalším způsobem, jak připravit podzimní polévku z dýně hokaido. Chilli dodává polévce ostrou chuť a zakysaná...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g dýně hokaido
2 šalotky
1 lžíce sádla
2 stroužky česneku
4 lžíce zakysané smetany
2 chilli papričky
petrželka (nebo pažitka)
vývar (nebo voda)
Postup vaření podle receptu
Dýni umyjeme, vyndáme semínka a vezmeme přibližně 250 g. Poté ji nakrájíme na malé kousky.
Oloupané šalotky jemně nasekáme a na rozehřátém sádle je osmahneme, až zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou dýni, restujeme ji a přilijeme vývar nebo vodu.
Základ dochutíme solí a pepřem, přidáme rozmačkaný česnek a vaříme, dokud není měkký.
Směs rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je příliš tekutá, můžeme ji zahušťit moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povařit.
Na závěr přidáme zakysanou smetanu a polévku nalijeme do talířů nebo šálků.
Chilli papričky očištěné od semínek nasekáme na drobno. Použijeme je na dekoraci porcí polévky.
Na konec posypeme nasekanou petrželí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňová polévka s chilli papričkou a zakysanou smetanou
Dýňová polévka s chilli papričkou a zakysanou smetanou je lahodný a hřejivý pokrm, který skvěle zahřeje na podzimních chladných dnech. Krémová textura dýně se výborně snoubí s pikantností chilli papričky, což dodává polévce zajímavý a výrazný chuťový zážitek. Zakysaná smetana pak jemně zjemňuje ostrost a přidává bohatou krémovost. Tento pokrm je nejen chutný, ale také výživný a plný vitamínů, ideální pro zdravou stravu. Podávejte ji teplou s kouskem čerstvého chleba pro dokonalou kombinaci!