Gazpacho

Rajčata a okurky zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Papriku také rozkrájíme na kostky. Všechny ingredience...
Ingredience aneb co potřebujete
8 velkých rajčat
1 menší okurka
1 menší cibule červená
1 červená paprika
2 lžíce čerstvé bazalky nebo oregána,
nasekané na menší kousky
2 stroužky česneku strouhaného nebo třeného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička cukru nebo podle chuti
sůl
pepř
1-2 hrnky studené vody
Postup vaření podle receptu
Oloupeme rajčata a okurky a nakrájíme je na malé kousky. Cibuli nakrájíme na malé kostky. Papriku také pokrájíme na kostičky.
Všechny ingredience kromě vody vložíme do mixéru a dobře je rozmixujeme. Nakonec přidáme vodu podle požadované konzistence polévky.
Polévku necháme chladnout minimálně jednu hodinu, ale nejlépe chutná, když ji necháme odležet přes noc.
Co jste ještě nevěděli o receptu Gazpacho
Gazpacho je studená polévka pocházející ze Španělska, která se tradičně připravuje z čerstvé zeleniny. Hlavními ingrediencemi jsou rajčata, okurky, papriky, cibule a česnek, smíchané s olivovým olejem, octem a chlebem. Tato osvěžující polévka je oblíbená zvláště v letních měsících, kdy nabízí lehké a zdravé jídlo plné vitamínů. Gazpacho se často podává s kousky zeleniny nebo krutony, což jí dodává na textuře a chuti. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní plodiny a povzbudit chuť k jídlu.