Gazpacho

Gazpacho
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rajčata a okurky zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Papriku také rozkrájíme na kostky. Všechny ingredience...

Ingredience aneb co potřebujete

8 velkých rajčat
1 menší okurka
1 menší cibule červená
1 červená paprika
2 lžíce čerstvé bazalky nebo oregána,
nasekané na menší kousky
2 stroužky česneku strouhaného nebo třeného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička cukru nebo podle chuti
sůl
pepř
1-2 hrnky studené vody

Postup vaření podle receptu

Oloupeme rajčata a okurky a nakrájíme je na malé kousky. Cibuli nakrájíme na malé kostky. Papriku také pokrájíme na kostičky.

Všechny ingredience kromě vody vložíme do mixéru a dobře je rozmixujeme. Nakonec přidáme vodu podle požadované konzistence polévky.

Polévku necháme chladnout minimálně jednu hodinu, ale nejlépe chutná, když ji necháme odležet přes noc.

Co jste ještě nevěděli o receptu Gazpacho

Gazpacho je studená polévka pocházející ze Španělska, která se tradičně připravuje z čerstvé zeleniny. Hlavními ingrediencemi jsou rajčata, okurky, papriky, cibule a česnek, smíchané s olivovým olejem, octem a chlebem. Tato osvěžující polévka je oblíbená zvláště v letních měsících, kdy nabízí lehké a zdravé jídlo plné vitamínů. Gazpacho se často podává s kousky zeleniny nebo krutony, což jí dodává na textuře a chuti. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní plodiny a povzbudit chuť k jídlu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, rajčata, svačina, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, zdravé, letní recepty, okurky, bylinky, dietní, španělská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Gazpacho.

Přidat komentář