Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky

Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Houby omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a osmahneme je, poté přidáme mouku, připravíme jíšku a zalijeme…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g lesních hub
2 hrsti celerových lístků
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 lžíce paprikové pasty nebo 2 lžičky mleté papriky
50 ml smetany
1,5 litru vývaru
3 krajíce staršího chleba
olej
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je. Poté přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme paprikovou pastu nebo papriku. Vše promícháme a vaříme přibližně 20 minut.

Pět minut před skončením přidáme lístky celeru.

Polévku dochutíme a přidáme smetanu pro její zjemnění.

Chléb nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je dozlatova orestujeme na malém množství oleje. Polévku nalijeme do talířů a krutonky si každý přidá podle své chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky

Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky je lahodným pokrmem, který vás zahřeje a potěší. Kombinace voňavých hub a čerstvé celerové natě dodává polévce jedinečnou chuť. Chlebové krutonky, opečené do zlatova, přidávají křupavost a kontrast. Tato polévka je ideální jako předkrm nebo lehký oběd, a navíc skvěle využívá sezónní suroviny. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí perfektním pokrmem pro každou příležitost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (39 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, houby, vaření, oběd, běžný den, večeře, slané, polévky, zeleninové, bezmasá jídla, smažení, náročné, náročný, vegetarianské, dušení, houbové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky.

Přidat komentář