Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky

Houby omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a osmahneme je, poté přidáme mouku, připravíme jíšku a zalijeme…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g lesních hub
2 hrsti celerových lístků
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 lžíce paprikové pasty nebo 2 lžičky mleté papriky
50 ml smetany
1,5 litru vývaru
3 krajíce staršího chleba
olej
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je. Poté přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme paprikovou pastu nebo papriku. Vše promícháme a vaříme přibližně 20 minut.
Pět minut před skončením přidáme lístky celeru.
Polévku dochutíme a přidáme smetanu pro její zjemnění.
Chléb nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je dozlatova orestujeme na malém množství oleje. Polévku nalijeme do talířů a krutonky si každý přidá podle své chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky
Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky je lahodným pokrmem, který vás zahřeje a potěší. Kombinace voňavých hub a čerstvé celerové natě dodává polévce jedinečnou chuť. Chlebové krutonky, opečené do zlatova, přidávají křupavost a kontrast. Tato polévka je ideální jako předkrm nebo lehký oběd, a navíc skvěle využívá sezónní suroviny. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí perfektním pokrmem pro každou příležitost.