Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jedna z nejoblíbenějších polévek, která má zahraniční původ. Cibule je běžně dostupná zelenina, takže připravit z ní tuhle oblíbenou polévku je snadné a nijak nákladné.

Ingredience aneb co potřebujete

750 g cibule
50 g másla
2 lžíce mouky
1,5 litru vývaru
2 rohlíky
2 lžíce oleje
80 g sýra
120 ml suchého bílého vína

Postup vaření podle receptu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na stejné silné kousky a osmahneme na rozpáleném másle.

Vaříme po dobu 15 minut a stále mícháme, až cibule začne získávat hnědou barvu.

Pak posypeme moukou, orestujeme a přilijeme studený vývar.

Zahřejeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme po dobu 25 minut.

V hrnci zahřejeme víno, dokud se nezredukuje na polovinu, a potom ho přidáme do polévky. Dobře promícháme a sundáme z plamene.

Rohlíky nakrájíme na plátky, osmažíme na pánvi s olejem, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril.

Polévku nalejeme do misek, přidáme k ní pečivo a servírujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka je tradiční francouzský pokrm, který okouzluje svou lahodnou chutí a aromatickým aroma. Hlavními ingrediencemi jsou karamelizovaná cibule, hovězí vývar a kousky křupavého chleba pokryté sýrem, často Gruyère. Toto jídlo se podává horké a zapečené, což vytváří dokonalou kombinaci chutí a textur. Cibulačka má kořeny v jednoduchém, venkovském jídle a dnes je oblíbená po celém světě. Ideální jako výborný předkrm nebo svačina, přináší kousek Francie na váš stůl.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (81 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, svačina, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, smažení, vegetarianské, francouzská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzská cibulačka.

Přidat komentář