Francouzská cibulačka

Jedna z nejoblíbenějších polévek, která má zahraniční původ. Cibule je běžně dostupná zelenina, takže připravit z ní tuhle oblíbenou polévku je snadné a nijak nákladné.
Ingredience aneb co potřebujete
750 g cibule
50 g másla
2 lžíce mouky
1,5 litru vývaru
2 rohlíky
2 lžíce oleje
80 g sýra
120 ml suchého bílého vína
Postup vaření podle receptu
Cibuli oloupeme, nakrájíme na stejné silné kousky a osmahneme na rozpáleném másle.
Vaříme po dobu 15 minut a stále mícháme, až cibule začne získávat hnědou barvu.
Pak posypeme moukou, orestujeme a přilijeme studený vývar.
Zahřejeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme po dobu 25 minut.
V hrnci zahřejeme víno, dokud se nezredukuje na polovinu, a potom ho přidáme do polévky. Dobře promícháme a sundáme z plamene.
Rohlíky nakrájíme na plátky, osmažíme na pánvi s olejem, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril.
Polévku nalejeme do misek, přidáme k ní pečivo a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je tradiční francouzský pokrm, který okouzluje svou lahodnou chutí a aromatickým aroma. Hlavními ingrediencemi jsou karamelizovaná cibule, hovězí vývar a kousky křupavého chleba pokryté sýrem, často Gruyère. Toto jídlo se podává horké a zapečené, což vytváří dokonalou kombinaci chutí a textur. Cibulačka má kořeny v jednoduchém, venkovském jídle a dnes je oblíbená po celém světě. Ideální jako výborný předkrm nebo svačina, přináší kousek Francie na váš stůl.