Koprová polévka s bramborem a houbami

Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Poté přidáme studený vývar, dobře promícháme a přivedeme k varu. Vložíme…
Ingredience aneb co potřebujete
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
svazek kopru
2-3 brambory
hrst lesních hub nebo žampionů
1 l vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
Postup vaření podle receptu
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Poté přilijeme studený vývar, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky a vaříme asi 20 minut.
Na pánvi rozpustíme další lžíci másla, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme je a dusíme, dokud nezměknou.
Do polévky vložíme dusené houby, smetanu, jemně nasekaný kopr a krátce povaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová polévka s bramborem a houbami
Koprová polévka s bramborem a houbami je tradiční české jídlo, které potěší milovníky bylinek. Tato jemná polévka je připravena z čerstvého kopru, brambor a různých druhů hub, což jí dodává bohatou chuť a vůni. Kopr, jako hlavní ingredience, přináší osvěžující nádech a přírodní aroma, zatímco houbová variace obohacuje texturu. Polévka se často podává s chlebem nebo pečivem, což ji činí ideálním pokrmem pro chladné dny. Je to lahodné spojení pomalého vaření a domácí pohody.