Zeleninová polévka s cizrnou

Zeleninová polévka je krásně pestrá a zdravá, protože obsahuje cizrnu. Příprava této polévky je snadná a i nováčci ji mohou připravit. V zeleninové polévce s...
Ingredience aneb co potřebujete
2 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
3 mladé cibulky i s natí
kousek bílé ředkve
3 stroužky česneku
3-4 brambory
1 konzerva cizrny
1,5 l zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
olej
Postup vaření podle receptu
Zeleninu umyjeme, nakrájíme na malé kousky a krátce opečeme na oleji. Poté ji přelijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl a přivedeme k varu.
Za chvíli přimícháme kostičky brambor a vaříme, dokud nezměknou. Chvíli před dovařením přidáme cizrnu, kterou jsme předtím slijeli, a necháme ji krátce povařit.
Na konec přidáme nasekanou cibulovou nať a případně dochutíme. Zeleninu můžeme měnit podle sezony nebo podle toho, co máme zrovna k dispozici.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninová polévka s cizrnou
Zeleninová polévka s cizrnou je výživné a chutné jídlo, které potěší každého milovníka zdravé stravy. Tato polévka je bohatá na různé druhy zeleniny, jako jsou mrkev, paprika a celer, a cizrna dodává příjemnou krémovost a bílkoviny. Díky svému vyváženému složení je ideální volbou pro vegetariány i vegany. Můžete ji podávat horkou jako hlavní chod nebo předkrm. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také zajišťuje, že se do vašeho jídelníčku dostane spousta vitamínů a minerálů.