Polévka z vepřových kostí s kapáním

Polévka z vepřových kostí s kapáním
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Porce: 4

Hustý vývar z vepřových kostí s kapáním, který voní po libečku, je ideální volbou v chladných zimních a podzimních dnech. Horký talíř tohoto vývaru vás…

Ingredience aneb co potřebujete

vepřové kosti
1 cibule
1 mladá jarní cibulka
2-3 lžíce hrubé mouky (podle potřeby)
1 lžíce másla
1 vejce
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
celerová nať
petrželka kudrnka
libeček
polévkové koření (možno vynechat)
sůl
mletý pepř

Postup vaření podle receptu

Kosti vložíme do osolené vody s celou cibulí a vaříme je na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny.

Vývar přefiltrujeme, cibuli vyhodíme a pokud na kostech zůstalo maso, tak ho sundáme a nakrájíme na malé kousky.

Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a všechno krátce zarestujeme.

Následně vrátíme do polévky a necháme ji vařit, dokud zelenina nezměkne. Přidáme také maso.

Z vajíčka, hrubé mouky a trochu soli připravíme těsto, které pak přes vidličku vlijeme do vroucí polévky.

Přimícháme nasekané bylinky, dochutíme polévkovým kořením a případně podle potřeby dosolíme.

Necháme to ještě projít vařením a můžeme servírovat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z vepřových kostí s kapáním

Polévka z vepřových kostí s kapáním je tradiční české jídlo, které se vyznačuje bohatou chutí a sytou konzistencí. Příprava začíná dlouhým vařením vepřových kostí, které dodávají polévce lahodnou, masitou chuť. Kapání, což jsou malé noky z těsta, se do polévky přidávají těsně před podáváním, čímž zajišťují jemnou texturu. Tato polévka se často servíruje s krutony nebo čerstvým chlebem a je oblíbeným pokrmem zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, slané, snadný, polévky, pro začátečníky, bylinky, evropská, masopust, vepřové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Polévka z vepřových kostí s kapáním.

Přidat komentář