Polévka z vepřových kostí s kapáním
Hustý vývar z vepřových kostí s kapáním, který voní po libečku, je ideální volbou v chladných zimních a podzimních dnech. Horký talíř tohoto vývaru vás…
Ingredience aneb co potřebujete
vepřové kosti
1 cibule
1 mladá jarní cibulka
2-3 lžíce hrubé mouky (podle potřeby)
1 lžíce másla
1 vejce
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
celerová nať
petrželka kudrnka
libeček
polévkové koření (možno vynechat)
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Kosti vložíme do osolené vody s celou cibulí a vaříme je na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny.
Vývar přefiltrujeme, cibuli vyhodíme a pokud na kostech zůstalo maso, tak ho sundáme a nakrájíme na malé kousky.
Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a všechno krátce zarestujeme.
Následně vrátíme do polévky a necháme ji vařit, dokud zelenina nezměkne. Přidáme také maso.
Z vajíčka, hrubé mouky a trochu soli připravíme těsto, které pak přes vidličku vlijeme do vroucí polévky.
Přimícháme nasekané bylinky, dochutíme polévkovým kořením a případně podle potřeby dosolíme.
Necháme to ještě projít vařením a můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z vepřových kostí s kapáním
Polévka z vepřových kostí s kapáním je tradiční české jídlo, které se vyznačuje bohatou chutí a sytou konzistencí. Příprava začíná dlouhým vařením vepřových kostí, které dodávají polévce lahodnou, masitou chuť. Kapání, což jsou malé noky z těsta, se do polévky přidávají těsně před podáváním, čímž zajišťují jemnou texturu. Tato polévka se často servíruje s krutony nebo čerstvým chlebem a je oblíbeným pokrmem zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší.

Tomáš Rohlena