Polévka s růžičkovou kapustou

Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi výživná a uspokojivá. Mohla by sloužit i jako samostatné hlavní jídlo.
Ingredience aneb co potřebujete
20 g sušených hub
2 cibule
400 g brambor
200 g mrkve
800 g růžičkové kapusty
300 g rajčat
1 lžíce másla
800 g uzeného masa
1 l uzeného vývaru
několik kuliček pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
2 lžíce sekané petrželky
Postup vaření podle receptu
Houbám dáme do vody, aby se namočily. Cibuli nakrájíme na malé kousky.
Očistíme brambory a nakrájíme je na malé kousky. Mrkev oloupáme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Rajčata nařízneme do kříže a zalijeme je vroucí vodou. Necháme je chvíli odstát a poté jemně stáhneme slupku. Rozkrojíme rajče a lžící vydlabeme semínka, samotnou dužinu nakrájíme na malé kousky.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibuli. Maso nakrájíme na větší kousky a opečeme na másle. Poté přidáme brambory a zalijeme vývarem.
Z hub vymačkáme nadbytečnou vodu, nakrájíme je na menší kousky a vložíme do hrnce. Přidáme pepřové kuličky, nové koření a bobkový list. Vaříme zhruba 15 minut.
Následně přidáme mrkev a zelí a vaříme, dokud nezměknou, ještě 15 minut.
Maso z polévky vyndáme a nakrájíme na malé kousky. Ty pak spolu s rajčaty vrátíme zpět do polévky a vaříme ještě přibližně 5 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem a nakonec vyjmeme nové koření a bobkový list.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka s růžičkovou kapustou
Polévka s růžičkovou kapustou je lahodný a výživný pokrm, který vás zahřeje v chladných dnech. Tato polévka spojuje jemnou chuť růžičkové kapusty s bohatou základnou z vývaru a dalších čerstvých ingrediencí. Může obsahovat další zdravou zeleninu, jako jsou mrkev nebo brambory, a je ideální jako lehký oběd nebo večeře. Připravuje se rychle a snadno, a proto je oblíbená nejen mezi příznivci zdravé stravy. Podávejte ji s čerstvým pečivem a užijte si její jedinečnou chuť.