Zeleninová polévka s rýži

Nikdy není dost skvělých polévek, které dokážou zasytit i ten největší hlad. Připravte si tuto zeleninovou polévku k obědu nebo jako lehkou večeři.
Ingredience aneb co potřebujete
2 brambory
2 mrkve
2 šalotky
3 stroužky česneku
4-5 ředkviček
kousek celeru
kousek pórku
1 lžíce másla
libeček (podle chuti)
pažitka
sůl
pepř mletý
1 bobkový list
zeleninový vývar (nebo voda)
0,5 hrnku uvařené rýže
Postup vaření podle receptu
Rýži připravíme podle instrukcí.
Na malé kousky nakrájíme šalotku, bílou část cibule a česnek, brambory rozdělíme na kostky a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo.
Nejdříve rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Po krátké chvíli do směsi vložíme mrkev, celer a brambory. Krátce je opečeme a pak vše zalijeme vývarem. Nakonec přidáme bobkový list, nasekaný libeček a sůl.
Na konci vaření přimícháme jemně nastrouhané ředkvičky. Poté přidáme rýži, chvíli ji povaříme a dochutíme pepřem, nakrájenou zelenou cibulkou a pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninová polévka s rýži
Zeleninová polévka s rýží je osvěžující a výživné jídlo, které potěší každého milovníka zeleniny. Tato polévka je plná vitamínů a minerálů, a je ideální volbou pro zdravou stravu. Kombinace čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, celer a paprika, s jemnou rýží vytváří chutnou a sytou pochoutku. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí perfektní volbou pro rušné dny. Zeleninová polévka s rýží je také skvělým způsobem, jak využít zbytky zeleniny a přitom si pochutnat na lahodném jídle.