Polévka s ovesnými vločkami

Na pánvi suché opražíme ovesné vločky. Poté přidáme máslo a jemně nakrájenou cibuli, kterou krátce restujeme. Následně do směsi vmícháme hrubě nastrouhanou mrkev a další zeleninu podle...
Ingredience aneb co potřebujete
6 lžic ovesných vloček
3 lžíce másla
1 cibulka
2 velké mrkve
zelenina podle chuti (hrášek, kukuřice atd.)
zeleninový vývar
sůl
mletý pepř
1 vejce
zelená petrželka
Postup vaření podle receptu
Ovesné vločky krátce osmahneme bez tuku.
Do směsi vložíme máslo a jemně nasekanou cibuli.
Pár chvil to smažíme.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a zeleninu podle vlastního výběru.
Přidáme sůl a pepř.
Přilijeme vývar a necháme vařit, dokud nezměknou.
Na závěr přidáme vajíčko, které necháme zpevnit, a nakrájenou petrželku. Není potřeba zahušťovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka s ovesnými vločkami
Polévka s ovesnými vločkami je výživné a chutné jídlo, které přináší příjemnou kombinaci zdravých ingrediencí. Ovesné vločky dodávají polévce krémovou strukturu a významné množství vlákniny, což podporuje trávení. Tato polévka je ideální na zahřátí v chladných dnech a může být obohacena o různé zeleniny, bylinky nebo koření podle chuti. Je nejen lehce připravitelná, ale také velmi sytá a zdravá, což ji činí oblíbenou volbou pro rychlý oběd nebo večeři.