Cuketové "chipsy"

Cukety necháme včetně slupky a nakrájíme je na tenké plátky, přibližně o tloušťce 2 mm. Poté smícháme strouhanku, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku, sušený česnek a chilli.
Ingredience aneb co potřebujete
cukety - mladé a křehké
strouhanka
strouhaný parmezán
čerstvá bazalka
sušený česnek
sůl
pepř
chilli vločky
vejce
Postup vaření podle receptu
Cukety necháme se slupkou a nakrájíme je na tenké plátky, přibližně 2 mm silné.
Spojíme strouhanku, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku, sušený česnek a chilli vločky podle vlastní preference. Strouhanku a parmezán budeme míchat v poměru 1:1.
Vejce vyšleháme se solí a pepřem. Plátky cukety namočíme do vejce a poté obalíme ve směsi se sýrem. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 230 °C přibližně 15 minut, dokud nebudou křupavé.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové "chipsy"
Cuketové chipsy jsou skvělou zdravou alternativou k tradičním bramborovým chipsům. Příprava je jednoduchá – stačí nakrájet cuketu na tenké plátky, posypat solí a kořením a poté je upéct v troubě do křupava. Tyto chipsy jsou nejen nízkokalorické, ale také bohaté na vitamíny a minerály. Podávají se skvěle jako svačina nebo příloha k dipům. Cuketové chipsy potěší nejen milovníky zdravého životního stylu, ale i ty, kteří si chtějí pochutnat na něčem křupavém bez výčitek.