Slaninový vánoční Kuba

Vánoční předkrm.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g kroupy
1 ks velká cibule
100 g sádlo
6 stroužků česnek
200 g sušené houby
200 g slanina
podle chuti sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
Postup vaření podle receptu
Namočíme si sušené houby a necháme je asi tak hodinu změknout.
Ve vodě propláchneme kroupy, které dáme vařit do osolené vody, do které dáme i lžičku sádla, aby se kroupy nepřipékaly. Nadrobno si nakrájíme oloupanou cibulku, prolisujeme si česnek a dáme je smažit na pánev s roztaveným sádlem. K tomu pak přidáme houby. Necháme 15minut povařit.
Poté vše smícháváme s kroupami.
Připravíme si pekáč, vymažeme sádlem a po jeho dně vyklademe slaninu. Vlijeme naší směs, rovnoměrně rozmístíme po celé nádobě a na její povrch vyklademe opět slaninu.
Vkládáme do trouby předehřáté na 200°C a necháme přibližně 45minut péct.
Servírujeme nakrájené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Slaninový vánoční Kuba
Slaninový vánoční Kuba je tradiční vánoční pokrm české kuchyně, který si získal srdce mnoha domácností. Tato lahodná směs obsahuje jahelnou kaši, nakrájenou slaninu a houby, které jí dodávají jedinečnou chuť. Příprava Kuby je spojena s rodinnými tradicemi a během Vánoc se často podává jako součást štědrovečerní večeře. V některých regionech se přidávají také další ingredience, jako jsou cibule či koření, což přispívá k různorodosti tohoto pokrmu. Slaninový vánoční Kuba je tak symbolem domácí pohody a radosti během svátků.