Cuketové karbanátky s hermelínem

Sezóna cuket je právě na vrcholu, pojďme si z této výživné zeleniny udělat chutné a křupavé karbanátky. Tyto placičky budou krásně vonět po česneku a…
Ingredience aneb co potřebujete
1 mladá cuketa (asi 250 g)
1 hermelín
2 nakrájené jarní cibulky
3 stroužky česneku
3 lžíce vloček
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
strouhanka
majoránka
sůl
mletý pepř
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Cuketu důkladně omyjeme, poté ji nahrubo nastrouháme i se slupkou. Přidáme sůl, smícháme ji s vločkami a necháme 20 minut odstát. Pokud i po této době zůstane v cuketě voda, scedíme ji.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme ho s vejcem, kořením, oloupaným a utřeným česnekem, cibulí a moukou, které přidáme k cuketě.
Udělejme směs, která umožní vytváření karbanátků. Podle potřeby přidáme strouhanku.
Vyzvedneme zhruba stejné množství směsi a vytváříme karbanátky, které potom obalíme ve strouhance.
Smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové karbanátky s hermelínem
Cuketové karbanátky s hermelínem jsou lahodnou a zdravou pochoutkou, ideální pro vegany a všechny milovníky zeleniny. K přípravě se používají strouhané cukety, které jsou bohaté na živiny, a krémový hermelín, který dodává jedinečnou chuť a texturu. Po usmažení na zlatohnědou barvu se karbanátky skvěle hodí jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Podávané s čerstvým salátem nebo jogurtovým dipem, potěší každého hosta. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu a užít si kombinaci chutí a křupavosti.