Cuketové lívanečky
Do mísy smícháme mouku, olivový olej, sůl a pepř. Následně přidáme žloutky a mléko, vše důkladně promícháme a necháme odstát po dobu dvou hodin. Cukety s arašídovým…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg cukety (na kostičky)
4 lžíce nejlépe arašídového oleje
150 g hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
2 velká vejce oddělené žloutky a bílky
150 ml mléka
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Do mísy vložíme mouku, olivový olej, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Následně přidáme žloutky a mléko, znovu promícháme a necháme směs odpočívat po dobu dvou hodin.
Cukety na pánev s arašídovým olejem vložíme a na nízkém ohni je dusíme pod pokličkou asi 10 minut, občas promícháme. Nakonec je přendáme do cedníku, aby odkapały přebytečný olej.
Bílky vyšleháme na sníh, poté je přidáme do těsta a nakonec vložíme také nastrouhané cukety.
Opékáme na oleji 2-3 minuty z každé strany.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové lívanečky
Cuketové lívanečky jsou chutným a zdravým pokrmem, který se snadno připravuje. Hlavní ingrediencí jsou nastrouhané cukety, které dodávají lívanečkům jemnou chuť a vlhkost. Kromě cuket se do těsta přidávají vejce, mouka a koření, což vytváří dokonalou konzistenci. Lívanečky lze smažit na pánvi do zlatova a podávat je například se zakysanou smetanou nebo jogurtem. Jsou ideální jako lehký oběd, večeře nebo jako občerstvení při grilování. Vynikající alternativa pro ty, kteří hledají zdravější možnosti jídla!

Tomáš Rohlena