Květákové karbanátky se sýrem

Pokud nás už unavuje smažený květák či květákový mozeček, přicházejí na řadu květákové placičky. Důvodem je, že přidáním různých koření nebo sýra můžeme…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g květáku
2 lžíce hladké mouky
5 lžic strouhanky
2 jarní cibulky
2 lžičky směsi cajunského koření
2 vejce
rostlinný olej
sůl
pepř mletý
95 g sýra jadel
Postup vaření podle receptu
Květák rozdělíme na růžice a povaříme v osolené vodě přibližně 8 minut, dokud nezměknou, a poté scedíme. Růžice květáku pak rozmačkáme vidličkou. Pokud preferujete hladší konzistenci, můžete použít kuchyňský robot. Ochuťte mírně pepřem.
Do směsi přimícháme vejce, nakrájenou jarní cibulku a nastrouhaný sýr. Okořeníme cajunskou směsí a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme ještě lehce osolit.
Přidáme mouku, promícháme ji, až získáme soudržnou hmotu, ze které vytvarujeme placičky. Ty následně obalíme v strouhance a osmahneme na silné vrstvě oleje, přibližně 5 minut z každé strany.
Servírujeme s bramborovou kaší, kouskem másla a posypané nasekanou jarní cibulkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové karbanátky se sýrem
Květákové karbanátky se sýrem jsou lahodným a zdravým pokrmem, který si oblíbí celá rodina. Tento pokrm kombinuje jemně vařený květák s taveným nebo strouhaným sýrem, čímž dodává karbanátkům křehkou strukturu a bohatou chuť. Karbanátky jsou obvykle obalovány ve strouhance a poté smaženy nebo pečeny, což vytváří zlatavou kůrčičku. Můžete je podávat s čerstvým salátem nebo omáčkou, a jsou skvělou volbou pro vegetariány a všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco nového a chutného.