Falešná rybí polévka
Na másle a krupici připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a vaříme při mírném…
Ingredience aneb co potřebujete
60 g másla
80 g krupice
1/2 celeru
1 malá petržel
2-3 mrkve
0,75 l vývaru ( může být i bujon)
1/8 l smetany (může být i mléko)
1 žloutek
sůl
svazek petrželové natě
osmažená houska
Postup vaření podle receptu
Na pánvi si z másla a krupice připravíme světlou jíšku. Poté ji zalijeme vývarem a přimícháme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Osolíme a vaříme za mírné teploty, občas mícháme, dokud zelenina nezměkne.
Na závěr do polévky přidáme smetanu s vyšlehaným žloutkem.
Polévku posypeme nasekanou petrželkou a přidáme krutony.
Co jste ještě nevěděli o receptu Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka je oblíbený pokrm, který si získal srdce mnoha gurmánů. I když neobsahuje skutečné ryby, její chuť je díky kombinaci zeleniny, koření a bylinek jedinečná. Základ tvoří vývar z kořenové zeleniny a chrupavčité části, doplněný o rajčata, cibuli a česnek, což jí dodává bohatou a aromatickou chuť. Falešná rybí polévka je nejen chutná, ale také ideální pro vegetariány a vegany, kteří si chtějí vychutnat něco obdobného klasické rybí polévce.

Tomáš Rohlena