Grilované špízy z mletého hovězího

Malé masové kuličky obalené slaninou. Jsou velice populární pro svou jednoduchost a skvělou chuť, ačkoliv obsahují jen několik základních ingrediencí. Můžeme je servírovat s…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého hovězího masa
2 lžíce bazalkového pesta
150 g sýru Feta
200 g anglické slaniny
1 špetka soli
pepř mletý
Postup vaření podle receptu
Mleté maso smícháme s pestem a dochutíme solí a pepřem. Sýr nakrájíme na malé kostky o velikosti přibližně 1 cm.
Z hmoty vytvoříme kuličky. Do středu každé kuličky vložíme kostičku sýra a pečlivě je utěsníme.
Každou kuličku obalíme plátkem anglické slaniny, napícháme na jehlu a položíme na rozpálený gril. Pravidelně otáčíme. Grilujeme asi 10 až 15 minut, podle velikosti kuliček.
Co jste ještě nevěděli o receptu Grilované špízy z mletého hovězího
Grilované špízy z mletého hovězího jsou oblíbenou delikatesou, která potěší milovníky masa. Tento pokrm je připravován z kvalitní mletého hovězího masa, které se smíchá s kořením a bylinkami. Tvarování na špejle usnadňuje grilování a dodává mu jedinečnou chuť. Špízy se často podávají s čerstvou zeleninou, omáčkami a chlebem, což z nich činí ideální volbu pro letní grilování. Ať už na rodinné oslavě nebo při pikniku, grilované špízy z mletého hovězího jistě potěší každý gurmánský jazýček.