Rostbíf

Rostbíf
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 5

Maso očistíme od tuku a blan, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je dáme na část dobře rozehřátého sádla a prudce opečeme ze všech stran.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg dobře odleželého nízkého roštěnce
100 g sádla
50 g másla
mletý pepř
vývar
sůl

Postup vaření podle receptu

Maso očistíme od loje a blan, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Poté ho vložíme na dobře rozpálené sádlo a zprudka opečeme ze všech stran.

Nalijeme zbytek sádla a vložíme do dobře vyhřáté trouby na 220-250 °C. Trochu podlijeme a pečeme přibližně 25-35 minut, přičemž občas přeléváme šťávou z masa. Kontrolujeme, zda z masa nevytéká šťáva s krvavou barvou.

Maso potřeme máslem, aby mělo hezkou barvu a lesk, a pak je dopékáme. Je důležité to nepřehnat, jinak by se maso vysušilo.

Pokud chceme servírovat rostbíf teplý, nakrájíme ho na tenké plátky deset minut po jeho vytažení z trouby.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rostbíf

Rostbíf je oblíbený pokrm, který vzniká pečením hovězího masa, většinou z hřbetní části. Je charakteristický svou šťavnatostí a jemnou chutí. Tradičně se podává nakrájený na tenké plátky a často se servíruje s omáčkami, jako je hořčice nebo přírodní šťáva. Rostbíf je oblíbený nejen v Anglii, ale i v dalších zemích, kde se často servíruje při zvláštních příležitostech. Může být chutný i studený, například v sendvičích nebo salátech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: hovězí maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, večeře, česká, pečení, náročné, náročný, večírky a oslavy, narozeniny, silvestr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rostbíf.

Přidat komentář