Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou

Líčka umyjeme, osušíme a zlehka nařízneme po stranách. Osolíme a opepříme je z obou stran, a poté je v tlakové pánvi rychle opečeme z obou stran.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks hovězích líček
2 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 větší mrkve
200 ml vývaru
200 ml mrkvové šťávy
mletý pepř
sůl
Dále
1 cm silný plátek másla
1 lžička oleje
1 větší mrkev
5 lžic vývaru
šťáva z ½ limetky
Postup vaření podle receptu
Líčka nejprve opláchneme a osušíme, poté na stranách lehce nařízneme. Osolíme a opepříme je z obou stran a v tlakovém hrnci je zprudka osmažíme. Po osmažení je odložíme stranou a do hrnce přidáme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku, které orestujeme.
Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Přidáme líčka zpět do hrnce, poté přisypeme nakrájenou mrkev a hrnec zakryjeme poklicí. Po dosažení varu vaříme pod tlakem na mírném ohni 40 minut.
Mezitím nakrájíme jednu mrkev na malé kostičky a na rozehřátém másle smíchaném s olejem ji restujeme po dobu pěti minut. Poté přidáme pět lžic vývaru, šťávu z limetky, špetku soli a pod poklicí dusíme dalších 8 až 10 minut.
Odstraníme tlakový poklop z hrnce, měkké maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Do omáčky přidáme dušenou mrkev, maso a prohřejeme. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou
Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou jsou vynikající české jídlo, které si získá srdce každého milovníka masa. Tato pochoutka se připravuje dlouhým pomalým dušením, což zajišťuje jejich jemnost a bohatou chuť. Mrkvová omáčka dodává pokrmu sladkokyselou harmonii, která skvěle vyváží chuť hovězího masa. Podává se často s knedlíky nebo bramborami, což činí z této delikatesy opravdový gastronomický zážitek. Je to ideální volba pro slavnostní oběd či večeři.