Tatarský biftek

Tatarský biftek
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Tatarský biftek se připravuje z jemně nastrouhané hovězí svíčkové, kterou ochutíme vaječným žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g hovězí svíčkové
1/2 střední červené cibule
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1 lžička mleté papriky
1 malá lžička dijonské hořčice
1 lžíce ostrého kečupu
1 žloutek

Postup vaření podle receptu

Svíčkovou nasekáme.

Do směsi přidáme žloutek, jemně nasekanou cibuli, sůl, pepř, mletou papriku, hořčici a kečup. Vše dobře promícháme.

Necháme to zakryté odpočívat v lednici aspoň hodinu.

Nanášejte na vychladlé topinky (nikdy ne na horké) směs česneku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tatarský biftek

Tatarský biftek je lahodné a oblíbené jídlo připravované z kvalitního syrového hovězího masa, obvykle z kýty. Mělo by být čerstvě mleté a servírováno s různými přílohami, jako jsou cibule, okurky a křepelčí vejce. Toto jídlo má bohatou tradici, zejména v české a francouzské kuchyni. Před konzumací je důležité dbát na hygienu a používat maso od důvěryhodných dodavatelů. Tatarský biftek se obvykle podává se čerstvým pečivem a hořčicí, což z něj činí výjimečný gurmánský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: hovězí maso, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, náročné, náročný, večírky a oslavy, silvestr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tatarský biftek.

Přidat komentář