Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana, pečené v troubě

Hovězí plátky důkladně umyjeme. Prolisujeme česnek. Na přípravu marinády smícháme olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a oregano. Plátky potřeme touto marinádou a...
Ingredience aneb co potřebujete
4 plátky hovězího masa (měla jsem minutkové steaky)
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
oregano
Postup vaření podle receptu
Hovězí plátky důkladně opláchneme. Česnek utřeme. Na přípravu marinády smícháme olivový olej, sůl, utřený česnek a oregano.
Plátky potřeme marinádou a uložíme je do pekáče nebo zapékací misky. Přebytečnou marinádu nalijeme na plátky. Necháme marinovat několik hodin, ideálně přes noc.
Na plátky nalijeme trochu vody. Poté umístíme pekáč nebo zapékací mísu do trouby předehřáté na přibližně 180 stupňů a pečeme, dokud maso nezměkne. Pokud je to nutné, přidáme další vodu.
Po přibližně půl hodině pečení zakryjeme pokrm víkem nebo alobalem, aby se kousky nepřipálily.
Servírujeme s bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana, pečené v troubě
Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana jsou výjimečným pokrmem, který potěší všechny milovníky masa. Před pečením se maso namarinovává v aromatické směsi česneku, oregana a dalších koření, což mu dodává intenzivní vůni a chuť. Pečení v troubě zajišťuje, že plátky zůstanou šťavnaté a měkké. Tento pokrm se skvěle hodí jako hlavní jídlo a můžete ho podávat s přílohou podle vašich preferencí, například s bramborami nebo zeleninovým salátem.