Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Steaky o pokojové teplotě opečeme z obou stran na dobře rozehřáté pánvi. Podrobnější popis přípravy steaku najdete v uvedeném receptu.

Ingredience aneb co potřebujete

2 hanger steaky
hrubá sůl
pepř

Na omáčku
hrst čerstvých ostružin ( popř. cca 4 PL ostružinové zavařeniny, v tom případě už nepřidáváme cukr)
snítka tymiánu
1 KL hnědého cukru
1 PL balsamikového krému
1 PL demi glace nebo gelový hovězí bujón
100 ml vína ( bílé nebo červené)
kousek másla
pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Steaky, které mají pokojovou teplotu, opékáme z obou stran na dobře rozpálené pánvi.

Další informace o tom, jak připravit steak, najdete v receptu uvedeném v poznámce.

Odebereme, zabalíme do fólie a necháme chladnout, zatímco připravujeme omáčku.

Do pánve vložíme kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme to zkaramelizovat.

Následně přidáme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přimícháme demi glace nebo gelový bujón. Necháme směs vařit, dokud ostružiny nezměknou. Poté ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom odstranili semínka.

Vraťte směs zpět na pánev, vařte, dokud nedosáhne požadované konzistence, ochuťte solí a pepřem a na závěr přidejte kousek studeného másla pro zjemnění. Steaky osolte a opepřete, poté je podávejte na nahřátém talíři.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

Hanger steak, známý také jako "veverka", je šťavnatý a chutný kus hovězího masa, získávaný z oblasti bránice. Je oblíbený pro svou bohatou chuť a jemnou texturu. Podáván s ostružinovou omáčkou, která dodává pokrmu příjemnou sladkost a kyselost, se stal oblíbenou volbou pro milovníky masa. Ostružiny, vařené s balsamico a kořením, vytvářejí osvěžující kontrast k plnosti steakového masa. Tento pokrm je ideální pro speciální příležitosti nebo gurmánské večeře, které potěší každého strávníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (59 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hovězí maso
Štítky: hovězí maso, ovoce, omáčky, restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, náročné, náročný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou.

Přidat komentář