Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou

Steaky o pokojové teplotě opečeme z obou stran na dobře rozehřáté pánvi. Podrobnější popis přípravy steaku najdete v uvedeném receptu.
Ingredience aneb co potřebujete
2 hanger steaky
hrubá sůl
pepř
Na omáčku
hrst čerstvých ostružin ( popř. cca 4 PL ostružinové zavařeniny, v tom případě už nepřidáváme cukr)
snítka tymiánu
1 KL hnědého cukru
1 PL balsamikového krému
1 PL demi glace nebo gelový hovězí bujón
100 ml vína ( bílé nebo červené)
kousek másla
pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Steaky, které mají pokojovou teplotu, opékáme z obou stran na dobře rozpálené pánvi.
Další informace o tom, jak připravit steak, najdete v receptu uvedeném v poznámce.
Odebereme, zabalíme do fólie a necháme chladnout, zatímco připravujeme omáčku.
Do pánve vložíme kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme to zkaramelizovat.
Následně přidáme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přimícháme demi glace nebo gelový bujón. Necháme směs vařit, dokud ostružiny nezměknou. Poté ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom odstranili semínka.
Vraťte směs zpět na pánev, vařte, dokud nedosáhne požadované konzistence, ochuťte solí a pepřem a na závěr přidejte kousek studeného másla pro zjemnění. Steaky osolte a opepřete, poté je podávejte na nahřátém talíři.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hanger steak ( veverka) s ostružinovou omáčkou
Hanger steak, známý také jako "veverka", je šťavnatý a chutný kus hovězího masa, získávaný z oblasti bránice. Je oblíbený pro svou bohatou chuť a jemnou texturu. Podáván s ostružinovou omáčkou, která dodává pokrmu příjemnou sladkost a kyselost, se stal oblíbenou volbou pro milovníky masa. Ostružiny, vařené s balsamico a kořením, vytvářejí osvěžující kontrast k plnosti steakového masa. Tento pokrm je ideální pro speciální příležitosti nebo gurmánské večeře, které potěší každého strávníka.